Blogg

RSS

Vacker utomhusbelysning som lockar

15 Oct 2014

Att lysa upp entrén till huset gör att byggnaden ser välkomnande och varm ut. Att placera lampor på uppfarten är också vanligt och ser välkomnande ut. Ett bra alternativ är att välja lampor som har dimmer funktion eller ställa in dem så att de börjar lysa när något rör sig omkring dem. Detta både sparar energi och blir även en trygghet för bostaden. Så fort någon eller något rör sig på uppfarten så tänds belysningen. Det är också trevligt att sätta belysning i trädgården. Att lysa upp ett träd underifrån eller belysa en mur ger ett behagligt intryck.

Det finns många olika typer av armaturer att välja på och många av dem går att köpa över online. I nätbutiken Luceart.se finns utebelysning i läcker design och av hög kvalitet. Välj en armatur som passar till husets byggnad och ålder. Det finns mycket vackert att väja på. En bra tanke är att försöka förena funktion och estetik. Exempelvis kan man belysa ett stort träd underifrån så ger man trädet ett helt nytt liv samtidigt som man får en trygghet i att ha ljus på tomten när mörkret faller på. Man ska också försöka tänka på hur man placerar belysningen då det inte är trevligt att bli bländad.

Tänk på ljuset och stämningen

Innan du bestämmer dig för vilken belysning du vill ha kan det vara bra att ta en mer noggrann titt på hur fastigheten och tomten ser ut i skymningen. Fundera över vilka områden du skulle vilja lysa upp. Det kan vara allt ifrån ett träd till en rabatt, en buske eller något prydnad. Det är också bra att tänka på det omgivande ljuset. Kanske finns det lyktstolpar som lyser upp på framsidan av ditt hus?

Det är bra att ha allt detta i åtanke när du väljer belysning. Så att armaturen du skaffa fungerar bra i hop med omgivningen. Det kan vara bra att studera trädgården och fasaden från olika vinklar för att få en helhetskänsla innan du bestämmer dig. Hos de flesta butiker och sidor på nätet kan du få en mängd inspiration innan du bestämmer dig. Många väljer att skaffa en trädgårdsbelysning både för sin egen del när man kommer hem sent de mörka månaderna och det är också en trygghet ifall oinbjudna gäster skulle komma på besök.

Inredning med belysning

8 Mar 2013

Att belysa ett hem på rätt sätt är en konst, och en form av inredning som kan förstärka den stil eller känsla man vill att ett rum eller ett hem ska förmedla. Inredning med belysning kan kännas svårt, men den enda huvudregeln man bör känna till är att se till att satsa på många mindre och svagare ljuskällor såsom bordslampor och golvlampor, istället för en enda huvudbelysning i form av en taklampa. Belysning bör också väljas efter funktion och behov. Inreder man ett arbetsrum eller vardagsrum måste man exempelvis införskaffa en bra arbets- eller läslampa.

K-rauta har bland annat inomhus- och utomhusbelysning, arbetslampor, tak- och vägglampor, plafonder, ljusskenor, spotlights, LED-slingor, bänkarmatur, bordslampor, uplights och lysrörsarmaturer, belysning som garanterat passar i hemmets alla rum. Håller du på och ljussätter ditt hem ska du komma till K-rauta, vi kan ge dig tips och råd rörande inredning med belysning för ditt hem och dina behov.

Trädgårdsbelysning

3 Mar 2013

Vi börjar allt mer att använda trädgårdsbelysning i våra svenska hem. Vi börjar allt mer att installera belysning ute på trädgården. Att ha en välskött trädgård så vill man belysa sin trädgård också men härliga ljus. Med hjälp av trädgårdsbelysning så kan du skapa riktigt härliga effekter som lyser upp en del av din trädgård. Trädgårdsbelysning kan också vara bra mot inbrottstjuvar, då det nästan lyser upp hela din trädgård så kanske det avskräcker tjuven att gå in där då dem helst vill vara i mörker där ingen ser dem. Om du anlägger en ny gräsmatta så ska du överväga att installera trädgårdsbelysning också, det skapar en atmosfär som både är ljuvlig och mysig. Du kommer få en annan känsla när det lyser upp din trädgård och du sitter ute och njuter av kvälls solen.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)