Vacker utomhusbelysning som lockar

Att lysa upp entrén till huset gör att byggnaden ser välkomnande och varm ut. Att placera lampor på uppfarten är också vanligt och ser välkomnande ut. Ett bra alternativ är att välja lampor som har dimmer funktion eller ställa in dem så att de börjar lysa när något rör sig omkring dem. Detta både sparar energi och blir även en trygghet för bostaden. Så fort någon eller något rör sig på uppfarten så tänds belysningen. Det är också trevligt att sätta belysning i trädgården. Att lysa upp ett träd underifrån eller belysa en mur ger ett behagligt intryck.

Det finns många olika typer av armaturer att välja på och många av dem går att köpa över online. I nätbutiken Luceart.se finns utebelysning i läcker design och av hög kvalitet. Välj en armatur som passar till husets byggnad och ålder. Det finns mycket vackert att väja på. En bra tanke är att försöka förena funktion och estetik. Exempelvis kan man belysa ett stort träd underifrån så ger man trädet ett helt nytt liv samtidigt som man får en trygghet i att ha ljus på tomten när mörkret faller på. Man ska också försöka tänka på hur man placerar belysningen då det inte är trevligt att bli bländad.

Tänk på ljuset och stämningen

Innan du bestämmer dig för vilken belysning du vill ha kan det vara bra att ta en mer noggrann titt på hur fastigheten och tomten ser ut i skymningen. Fundera över vilka områden du skulle vilja lysa upp. Det kan vara allt ifrån ett träd till en rabatt, en buske eller något prydnad. Det är också bra att tänka på det omgivande ljuset. Kanske finns det lyktstolpar som lyser upp på framsidan av ditt hus?

Det är bra att ha allt detta i åtanke när du väljer belysning. Så att armaturen du skaffa fungerar bra i hop med omgivningen. Det kan vara bra att studera trädgården och fasaden från olika vinklar för att få en helhetskänsla innan du bestämmer dig. Hos de flesta butiker och sidor på nätet kan du få en mängd inspiration innan du bestämmer dig. Många väljer att skaffa en trädgårdsbelysning både för sin egen del när man kommer hem sent de mörka månaderna och det är också en trygghet ifall oinbjudna gäster skulle komma på besök.

15 Oct 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)